Love is the answer

Over Nancy

In de stilte kom je tot rust, in de stilte wordt alles helder.

Kinderen hebben over het algemeen een grote connectie met de natuur en het grote geheel. Naarmate je ouder wordt en verantwoordelijkheden gaat dragen, ontstaat er een groter individualiteitbesef. Mijn overtuiging is dat het in de huidige maatschappij de kunst is om een balans te vinden tussen het individu en het grote geheel. We leven niet afgezonderd in een grot in het Himalayagebergte en hebben ook niet de hele dag tijd om te mediteren. Aan de andere kant is het ook niet zaligmakend om veel waarde te hechten aan zaken die er op de lange termijn niet toe doen.

 

Mijn wens is dat zoveel mogelijk mensen gelukkig worden door de juiste balans te vinden. Deze balans begint bij bewustzijn en een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Yoga was jarenlang iets wat ik voor mijzelf deed, na jarenlang in mijn “yogacoconnetje” te leven voelde ik een sterkte behoefte om te delen. In mijn werk als verzuimregisseur probeerde ik mensen te helpen maar buiten het doorverwijzen en luisteren voelde ik me wel eens machteloos. De stressvolle gedachten en het lijden waar mensen mee te maken kregen raakten mij. Eén ding wist ik zeker: yoga maakt mij en vele andere mensen over de wereld vitaal en aandachtig. Het helpt de focus te bewaren in een maatschappij waar je soms overladen wordt met prikkels.

 

In 2015 heb ik de overstap gemaakt en sindsdien geef ik fulltime yogalessen. Ik ben geschoold in Ashtanga yoga en stoelyoga voor bijzondere doelgroepen. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en workshops en ga ik op reis naar India om te leren bij de bron. Ik geef les voor diverse opdrachtgevers in de regio en heb mijn eigen lesgroepen in Ohe en Laak.

 

Naast yoga lessen geven en mijn eigen dagelijkse practice ben ik veel in de natuur en heb ik graag dieren om me heen. Eén van mijn hobby's is natural horsemanship, een geweldloze vorm van communiceren met paarden.

Neem niets op gezag van anderen aan maar ervaar vooral wat de practice voor jou doet. Wil je ook ervaren wat yoga voor jou doet, dan ontvang ik graag een mail van je.

 

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest. Dan is het ziende thuis in zichzelf. ~Patañjali

 

 

 

 

 

Liefs, Nancy